Itho Daalderop presenteert installatievriendelijke WTW-unit HRU 400

20 januari 2020

Itho Daalderop presenteert tijdens de installatievakbeurs VSK de nieuwe WTW-unit HRU 400 aan het grote publiek. Met de HRU 400 introduceert Itho Daalderop een bijzonder krachtige WTW-unit met een capaciteit van 400 m³ bij 200 Pa. Hiermee maakt Itho Daalderop haar productengamma op WTW-gebied compleet met een unit die geschikt is voor woningen en appartementen waar een grotere capaciteit benodigd is.

Hoog installatiegemak

De HRU 400 kenmerkt zich door zijn installatiegemak. De unit is voor het grootste deel uit hoogwaardig EPP vervaardigd. Dit levert een lichtgewicht unit van 22,5 kg op. Daarnaast heeft de unit een unieke plaatsingsmogelijkheid, direct op de grond. Hierdoor kan deze WTW-unit ook makkelijk onder schuine daken geplaatst worden. De voorgemonteerde droogsifon met flexibele aansluitslang kan zowel naar links of rechts gedraaid worden. De plaatsing van de unit en het aansluiten van de kanalen en de condensslang gaat eenvoudig. Bovendien is de unit met een breedte van slechts 58 cm de smalste in de markt.

Met een rendement van 95,5%, A+ label en slechts één versie voor meerdere toepassingen voldoet de unit aan alles wat men onder installatiegemak verstaat. Naast zijn goede ventilatieprestaties is de HRU 400 de stilste WTW-unit qua geluid naar de woning toe. Met slechts 55 dB(A), op het werkpunt van 400 m³/h bij 100 Pascal, is het geluidsniveau zeer laag.

Servicegemak

De WTW-unit is opgebouwd uit drie behuizingsdelen. Binnen de verschillende behuizingsdelen zijn alle onderdelen waar de HRU 400 uit opgebouwd is zeer goed te bereiken. Dit zorgt ervoor dat service aan het toestel eenvoudig is. Onderin de HRU 400 bevinden zich de warmtewisselaar en luchtfilters welke via grote serviceopeningen bereikbaar zijn, wat schoonmaken eenvoudig maakt.

Klaar voor nu en de toekomst

Met een modbus-aansluiting voor externe communicatie en een extra pulsteller ingang voor externe energiemeting is de HRU 400 klaar voor wat er hedendaags gevraagd wordt met betrekking tot monitoren. Ook is de unit voorbereid op toekomstige ontwikkeling met betrekking tot de mogelijkheid voor zonering.

Inbedrijfstellen en bediening via app

De HRU 400 kan met een App volledig ingeregeld worden. De installateur wordt stapsgewijs begeleid om de juiste luchtdebieten per ruimte in te regelen. Door het scannen van de QR-code op het product zijn alle productgegevens, zoals handleidingen, aanmelden voor garantie en veelgestelde vragen, binnen handbereik.

Prijsstelling

Itho Daalderop heeft bij de totstandkoming van de HRU 400 het ontwikkelen van een kwalitatief goede unit voor een scherpe prijs als uitgangspunt gehad. Dit heeft geresulteerd in de laagste brutoprijs van € 1699,- exclusief BTW in de markt. Per 1 april 2020 is de HRU 400 verkrijgbaar.

 

Voor meer informatie of (high res) beelden kunt u contact met mij opnemen via h.davids@ithodaalderop.nl of 06-53 11 97 90.

Contactpersoon

Henriëtte Davids 06 53 11 97 90 h.davids@ithodaalderop.nl

Samenvatting

' Met de HRU 400 introduceert Itho Daalderop een bijzonder krachtige WTW-unit met een capaciteit van 400 m³ bij 200 Pa. Hiermee maakt Itho Daalderop haar productengamma op WTW-gebied compleet met een unit die geschikt is voor woningen en appartementen waar een grotere capaciteit benodigd is. '

Bedrijfsinformatie

Marktleider in warmtepompen
Itho Daalderop is al sinds 2002 actief in de warmtepomptechnologie en veruit marktleider in warmtepompen in de nieuwbouw. We voorzien complete wijken van onze warmtepompen. Voor elk ambitieniveau, zowel hoog- als laagbouw, renovatie als nieuwbouw heeft Itho Daalderop een passende klimaatoplossing.

Gerelateerde afbeeldingen