Lucht/water warmtepomp vs. cv-ketel

Als installateur wilt u uw klanten graag goed informeren over het duurzaam verwarmen van hun woning. Kunnen ze beter kiezen voor een lucht/water warmtepomp als all-electric of hybride opstelling of toch voor een cv-ketel?

Klik hier voor een overzicht

 

Warmtepompcheck
Die keuze kan gebaseerd zijn op verschillende aspecten; wensen, behoeften en gebruikersgemak. Maar er zijn ook aspecten waar je niet omheen kan. Gas verdwijnt, terwijl niet ieder huis geschikt is voor een (bepaald soort) warmtepomp. Wil je weten of dat het geval is, doen dan onze warmtepompcheck.

Een reden om de cv-ketel te behouden – of om er een aan te schaffen – is de lagere aanschafprijs ten opzichte van warmtepompen. Een ketel neem weinig ruimte in beslag, werkt goed met elk afgiftesysteem en de temperatuur is snel aan te passen.

Hybride of all-electric
Er zijn meer redenen om voor een warmtepomp te kiezen. En ga je dan voor hybride of all-electric? Met hybride ben je direct duurzaam bezig; een hybride pomp bestaat uit een cv- en warmtepompdeel, dus deels gas en deels elektrisch. Je bespaart aanzienlijk op de rekening en zet het cv-deel alleen in als het nodig is. Ook de CO2-uitstoot neemt flink af.

Met een all-electric warmtepomp ben je direct volledig gasloos en zeer duurzaam bezig. Van C02-uitstoot is geen sprake meer. Het is even een flinke investering – tot zo’n € 8000,- - maar daarvoor zijn subsidies beschikbaar die kunnen oplopen tot ruim € 2000,-. De energielasten zijn veel lager en het rendement is tot vijf keer hoger dan een ketel. Een warmtepomp is bovendien betrouwbaar, heeft nauwelijks onderhoud nodig en maakt koelen mogelijk. Ook het gebruik is veiliger, omdat er elektriciteit gebruikt wordt in plaats van gas.

 

Lees ook:

About me

This is an example text. Here you can also add an image in the text block, upload an image in the settings.