Levering Base Cube cv-ketels voortaan zonder parallelle rookgasadapter

Sinds 2016 zijn alle Itho Daalderop cv-ketels in de Base Cube lijn uitgevoerd met een kunststof rookgas afvoersysteem.  De aansluiting is vanaf dat moment ook concentrisch geworden. Bij deze type toestellen is het verplicht om een adapter toe te passen tussen het toestel en het rookgas afvoersysteem. Deze adapter zorgt voor een goede aansluiting en maakt het tevens mogelijk om een rookgasanalyse uit te voeren via de aanwezige meetnippel. Itho Daalderop heeft in haar programma 4 type adapters (zie afbeelding hieronder).

Tot op heden werd de adapter aansluiting parallel, artikelnummer 04-00010, standaard meegeleverd in de verpakking. Vanuit de veiligheidsraad is het advies naar voren gekomen om parallelle rookgassystemen niet langer te promoten. Ook veel installatiebedrijven hebben Itho Daalderop laten weten de adapter niet meer te gebruiken.

Vandaar dat vanaf de productiedatum 24-4-2018 (serienummer #BCU 18111xxxx) de adapter niet meer meegeleverd wordt. De adapters zijn nog te verkrijgen bij de groothandel in Nederland.

Ten overvloede wijzen wij erop dat het toepassen van een adapter noodzakelijk en verplicht is.

Meer informatie over de adapters en overige Base Cube accessoires vindt u op de website van Itho Daalderop onder Accessoires en benodigdheden.