Over ID

Onze visie/missie

Itho Daalderop streeft ernaar om mensen plezieriger te laten wonen, werken en leven - met een assortiment dat bestaat uit verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen. Dat doen we als ontwikkelaar en producent, maar ook als adviserend en ondersteunend partner voor overheden, corporaties, bouwbedrijven, ontwikkelaars en installateurs in de nieuwbouw-, renovatie- en vervangingsmarkt.

Met onze innovatieve producten en systemen zorgen we voor een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. Wij maken energieneutraal wonen - volgens de klimaateisen van morgen - vandaag al mogelijk.

De ogenschijnlijke tegenstrijdigheid tussen een comfortabel, gezond en betaalbaar binnenklimaat én een lager - of zelfs geen – energieverbruik fascineert ons. De combinatie is onze uitdaging. Dit alles komt samen in onze slogan: Climate for life.

Itho Daalderop, een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat

Itho Daalderop ontwikkelt, fabriceert en verkoopt verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen. De missie is om met innovatieve producten en systemen een bijdrage te leveren aan een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. Het bedrijf streeft er elke dag naar om mensen plezieriger te laten wonen, werken en leven. Samen zorgen de Itho Daalderop producten voor totaaloplossingen om energieneutraal wonen - volgens de klimaateisen van morgen - vandaag al mogelijk te maken.

Ventilatiespecialist - Een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat
We kunnen niet zonder een goed binnenklimaat. Zeker niet met onze hedendaagse comfortwensen en levensstijl. We leven in multifunctionele ruimtes door het gehele huis. Dat vraagt om een slimme, optimale ventilatie. Waar, wanneer en hoeveel u maar wilt. Om u van het gewenste comfort te voorzien, maar vooral ook om u een gezond binnenklimaat te bieden zijn er diverse ventilatie oplossingen in ons assortiment, van badkamerventilatie tot de meest geavanceerde woningventilatiesystemen die duurzaam en bovenal energiezuinig zijn.

Warmtepompspecialist - Duurzaam en energiezuinig verwarmen en koelen
Itho Daalderop levert een breed scala warmtepompen, zowel hybride lucht/water warmtepomp (met cv-ketel), lucht/water warmtepomp HP-S en water/water warmtepomp WPU. Stuk voor stuk staan ze garant voor het energiezuinig verwarmen en koelen van woningen en leveren bovendien warm water. De booster warmtepomp BWP wordt toegepast om op basis van laag temperatuur aanvoer (bijvoorbeeld stadsverwarming) een woning van warm water te voorzien.

Boilerspecialist - Overal in huis royaal warm water
Sinds 1930 ervaring met warm water. Itho Daalderop staat al sinds jaar en dag bekend om haar boilers. Met een boiler kunt u uw water verwarmen, op voorraad houden en zo altijd genieten van royaal warm water. Welke boiler voor u geschikt is, hangt af van uw situatie. Er zijn verschillende soorten; boilers die een aanvulling zijn op uw cv-ketel (laadboilers of indirect gestookte boilers) én boilers die volledig zelfstandig werken (elektroboilers). Als uw verwarming al naar wens is maar u wilt meer warm water in huis, hoeft u geen nieuwe cv-ketel aan te schaffen. De boilers van Itho Daalderop zijn dan de perfecte oplossing.

Energiezuinig & gezond binnenklimaat - Complete oplossing om te verduurzamen
Met Itho Daalderop één oplossing voor een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. Zowel voor uw verwarming-, tapwater, ventilatie en regeltechniek vraag, Itho Daalderop heeft het in huis. Duurzaam, gezond en comfortabel!

Samenwerking

Samen met partner Klimaatgarant vormt Itho Daalderop de CFL (Climate for Life) Holding die valt onder de Europese investeringsmaatschappij Gimv, erkend marktleider in geselecteerde investeringsplatformen. Klimaatgarant is opgericht in 2012 om gemeentes en projectontwikkelaars te helpen bij de economisch verantwoorde ontwikkeling van energieneutrale woningen en woonwijken. Klimaatgarant zorgt voor de best mogelijke energieprestatie van woningen, veelal met producten van Itho Daalderop. Zij combineren daarbij technieken en concepten die zichzelf in duizenden woningen bewezen hebben. Klimaatgarant investeert in deze installaties en verhuurt deze aan de eigenaar van het gebouw. Daarbij bieden zij de garantie dat de installaties daadwerkelijk zuinig zijn; ook in het gebruik. Hiermee biedt Klimaatgarant een unieke combinatie in de Nederlandse woningbouw: ontwerp, aanleg, financiering, onderhoud én prestatiegarantie voor energiezuinige installaties. De nauwe samenwerking tussen Itho Daalderop en Klimaatgarant biedt samen dé totaaloplossing voor nul-op-de-meter-projecten. Ook heeft Itho Daalderop een minderheidsbelang in VFA Solutions BV, een bedrijf wat zich richt op fijnstoffiltratie.

VSK Awards

Innoveren zit Itho Daalderop in het bloed. Liefst elf keer werden we genomineerd voor een VSK Award, de belangrijkste innovatieonderscheiding binnen de installatiebranche, en daarvan wonnen we zes keer een Award. De laatste keer was in 2016 met ons Zero Energy Concept, een modulaire all-electric totaaloplossing voor nul-op-de-meterwoningen. Alle producten worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd.

Onze Awards en nominaties op een rij:
• 2016
Ons Zero Energy Concept wint een VSK Award in de categorie Systeemoplossingen.

• 2012
Flat Energy Cube wint de VSK Award in de categorie Aarde.

• 2011
Itho Daalderop sleept twee nominaties voor de VSK Award in de wacht. In de categorie Lucht wordt de QualityFlow genomineerd, een revolutionair luchtdistributiesysteem voor woningventilatie. In de categorie Aarde is de Flat Energy Cube genomineerd, een prefab klimaatmodule die in woningrenovatie het energielabel A++ kan realiseren met een verbetering van het wooncomfort van de bewoner.

• 2008
DemandFlow, een vraaggestuurd ventilatiesysteem, wint een VSK Award.
De opvolger van de CombinAir, de CombinAir Cool, wordt genomineerd voor een VSK Award.

• 2006
De Itho Energiewoning wint een VSK Award.
Ook de Daalderop CombinAir, een hybride lucht/water warmtepomp, wint een VSK Award, en wel de publieksprijs.

• 2004
De Itho CVE, een gelijkstroom centrale ventilatiebox en de Itho Energiewoning worden genomineerd voor een VSK Award.

• 2002
De Itho HR-afzuigkap wint een VSK Award.
Daalderop MultiSolar, een zonneboiler-combi, krijgt een nominatie voor een VSK Award.

Internationaal

Itho Daalderop is in Nederland gevestigd op twee locaties: Schiedam (Sales, Marketing en Service) en Tiel (R&D en Operations/fabricage). In België is er een vestiging in Zellik (nabij Brussel). De afgelopen jaren is er flink marktaandeel verworven in Europa en we hebben wereldwijd samenwerkingsverbanden. In totaal werken er bij de Itho Daalderop Group 350 medewerkers.