Slimme Itho Daalderop noviteiten op Bouwbeurs 2019

04 januari 2019

Itho Daalderop presenteert op de Bouwbeurs 2019 (Hal 7, stand D.008) haar laatste innovaties op het gebied van energiezuinige, comfortabele en gezonde binnenklimaatsystemen. De belangrijkste zijn maar liefst vier nieuwe warmtepompen (de lucht/water warmtepomp HP-S 55, de water/water warmtepomp WPU 5G en de HP-M Monobloc serie), de Green Energy Smartboiler, de CAS 3 Connect dakventilator en de HRU ECO 300 DUO Zone WTW-unit.

De nadruk ligt steeds meer op slimme, zelflerende producten en systemen voor nog meer comfort, efficiëntie, energiebesparing en rendement. Monitoring en bediening op afstand via een app spelen daarbij een steeds grotere rol. Zo kunt u meekijken in de vele duizenden warmtepompen die wij real time monitoren.

Warmtepompen HP-S, WPU 5G en HP-M Monobloc serie

De vijfde generatie water/water warmtepomp WPU 5G heeft het allerhoogste rendement in de markt. De WPU 5G-serie onderscheidt zich met schoon water als bron, een 2-in-1 condensorprincipe, standaard een gelijkstroompomp en een uniek ontworpen voorraadvat. De warmtepomp en het voorraadvat kunnen naast elkaar of bovenop elkaar geplaatst worden. Itho Daalderop is al sinds 2002 marktleider in de nieuwbouw met de WPU warmtepomp en met de vijfde generatie gaan we weer een stap verder.

De HP-S is een compleet concept voor duurzaam verwarmen én koelen en bereiden van warm tapwater. De HP-S 55 bestaat net als zijn grotere broers de HP-S 95 en HP-S 130 uit een binnen- en buitendeel. Deze warmtepompen zijn zowel geschikt voor de nieuwbouw, waar ze all-electric kunnen worden opgesteld, maar passen ook uitstekend in de bestaande bouw. Hierbij kan de HP-S ook hybride worden opgesteld (met een cv-ketel van elk merk). De HP-S wordt geleverd inclusief de slimme Spider Klimaatthermostaat en Gateway, waarmee u via uw smartphone of het web eenvoudig de warmtepomp én eventuele Itho Daalderop ventilatieproducten kunt bedienen.

De HP-M 25 i is een compacte en betaalbare monobloc hybride warmtepomp die eenvoudig te plaatsen is naast elke bestaande cv-ketel. Met deze oplossing kunnen snel, eenvoudig en tegen lage kosten in renovatieprojecten flinke gasbesparingen en labelstappen worden gerealiseerd. De HP-M gebruikt de buitenlucht als bron, eventueel aangevuld met afgevoerde ventilatiebinnenlucht (op kamertemperatuur), waardoor substantieel verwarmingsvermogen kan worden gerealiseerd.

Deze warmtepomp heeft geen buitendeel en ook is er geen F-gassen certificering nodig voor de installatie. De HP-M 25 i kan aan elk merk cv-ketel en elk merk C-ventilatiesysteem gekoppeld worden. Door de standaard dakdoorvoer kan een snelle installatie worden gegarandeerd. Bovendien wordt de HP-M 25 i prijstechnisch zeer scherp in de markt gezet. De HP-M wordt geleverd inclusief de slimme Spider Klimaatthermostaat en Gateway, waarmee u via uw smartphone of het web eenvoudig de warmtepomp én eventuele Itho Daalderop ventilatieproducten kunt bedienen.

Naast de HP-M 25 i (Indoor) wordt op de Bouwbeurs ook een HP-M 55 o (Outdoor) Monobloc getoond.

(Green Energy) Smartboiler

De zelflerende (Green Energy) Smartboiler kan naar behoefte opwarmen. De boiler leert op basis van het verbruikspatroon van de eindgebruiker en past het opwarmen daar op aan. Dit is veel energiezuiniger, omdat het verwarmen wordt uitgesteld en hierdoor minder warmte en energie verloren gaat. De boilers leren op basis van het verbruikspatroon van de eindgebruiker en passen daar het moment van opwarmen op aan. Hierdoor worden stilstandsverliezen geminimaliseerd en dus energie bespaard. Deze besparing kan oplopen tot 10% per jaar bij de normale Smartboiler en tot 12% bij een Green Energy Smartboiler met app functionaliteit.

CAS 3 Connect dakventilator

De Itho Daalderop CAS 3 Connect is de eerste dakventilator die rechtstreeks met de cloud verbonden kan worden. Hierdoor wordt hij op efficiënte wijze door slechts één persoon ingeregeld en inbedrijf gesteld. De CAS 3 Connect kan op afstand gecontroleerd en gemonitord worden en op afstand uitgezet worden bij calamiteiten. De installateur kan direct de meting uitlezen en de instellingen aanpassen en hij krijgt pro-actief storings- en servicemeldingen. Ook kan de locatie vastgelegd worden zodat men weet welke dakventilatoren op een dak geserviced moet worden. Via Google Maps wordt de installateur dan gemakkelijk naar de juiste dakventilator geleid. Bij de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan het één op één kunnen vervangen van ventilatoren. Zo is bijvoorbeeld de voetmaat hetzelfde als bestaande dakventilatoren.

HRU ECO 300 DUO Zone – Eenvoudig 2-zones vraaggestuurd ventileren

De HRU ECO 300 is de meest installatie- en service-vriendelijke WTW-ventilatie-unit in zijn soort met verschillende aansluitmogelijkheden. Uniek is de ruimtebesparende toepassing in het knieschot. De HRU ECO 300 is hierdoor zeer geschikt voor toepassing in zowel renovatie als nieuwbouw. Zeer praktisch en tijdbesparend is het feit dat de warmteterugwinning unit zelf, ook tijdens het inregelen, zijn eigen ventilatiedebiet meet en regelt. Door slechts vijf bevestigingspunten los te schroeven kan de installateur makkelijk bij alle onderdelen.

De HRU ECO 300 DUO Zone zorgt ervoor dat er afzonderlijk in 2-zones (woon- en slaapzone) vraaggestuurd geventileerd kan worden op basis van CO2-metingen. Dit door het eenvoudig plaatsen van zonekleppen in het luchttoevoerkanaal. De montage van de zonekleppen is zeer installatievriendelijk en kan eenvoudig direct op de HRU ECO 300 DUO Zone als elders in het luchttoevoerkanaal worden geplaatst.

Spider Klimaatthermostaat en Monitoring

De Spider Klimaatthermostaat wordt bij steeds meer Itho Daalderop producten ofwel meegeleverd ofwel zijn producten compatible met Spider. Voordeel van Spider Connect (Klimaatthermostaat inclusief Gateway) is dat zowel warmtepompen als ventilatie met een smartphone of via het web bediend kunnen worden. Daarnaast geeft Spider inzicht in het energieverbruik van de apparatuur, opwekking van PV-panelen en kunnen klokprogramma’s ingesteld worden. Ook is voor Spider Connect een additionele set voor multizonering verkrijgbaar, waardoor verschillende zones in een woning apart kunnen worden aangestuurd. Bij een aantal producten dient Spider Base als de kamerthermostaat en communiceert deze met het nieuwe online monitoringsportal. In dit portal kunnen opdrachtgevers en installateurs diverse instellingen invoeren en krijgen zijn pro-actief storingsmeldingen. Al vele duizenden warmtepompen worden via het online portal real time gemonitord.

Contactpersoon

Henriƫtte Davids 06 53 11 97 90 h.davids@ithodaalderop.nl

Samenvatting

' Itho Daalderop presenteert op de Bouwbeurs 2019 (Hal 7, stand D.008) haar laatste innovaties op het gebied van energiezuinige, comfortabele en gezonde binnenklimaatsystemen. De belangrijkste zijn maar liefst vier nieuwe warmtepompen (de lucht/water warmtepomp HP-S 55, de water/water warmtepomp WPU 5G en de HP-M Monobloc serie), de Green Energy Smartboiler, de CAS 3 Connect dakventilator en de HRU ECO 300 DUO Zone WTW-unit. '

Bedrijfsinformatie

Marktleider in warmtepompen
Itho Daalderop is al sinds 2002 actief in de warmtepomptechnologie en veruit marktleider in warmtepompen in de nieuwbouw. We voorzien complete wijken van onze warmtepompen. Voor elk ambitieniveau, zowel hoog- als laagbouw, renovatie als nieuwbouw heeft Itho Daalderop een passende klimaatoplossing.

Gerelateerde afbeeldingen