Woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten op weg van B naar A

08 november 2018

Met de modernisering van 48 woningen in de Spelwijk in Swifterbant, is woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) hard op weg om voor het totale woningbezit gemiddeld een energielabel A te bereiken.

Verduurzaming is een van de belangrijkste thema’s van de woningcorporatiesector. De geplande modernisering van project Blazoen helpt de corporatie uit de gemeente Dronten om voor het totale woonbezit gemiddeld een energielabel A te bereiken. 48 grondgebonden woningen uit 1972 worden hiervoor voorzien van isolatie op nieuwbouwniveau, de hybride Itho Daalderop HP Cube warmtepomp en een vraaggestuurd Optima ventilatiesysteem, eveneens van Itho Daalderop. Daarvoor moeten eerst de schil en de dakpannen eraf en de kozijnen eruit. Hiervoor in de plaats komen allereerst nieuwe kozijnen met hoogwaardig glas.

Duurzaamheidspakketten
In de nieuwe situatie kan de huurder daarnaast kiezen uit drie duurzaamheidspakketten: PV-panelen, PV-panelen in combinatie met een hybride warmtepomp en/of elektrisch koken. De bewoner krijgt geen structurele huurverhoging; voor de PV-panelen betaalt de huurder vijftig procent van de opbrengst aan OFW, de warmtepomp wordt gratis geleverd.

Woonlastenverlaging
,,De modernisering past uitstekend binnen onze ambitie voor verder verduurzaming’’, licht projectleider Kars van Orsel toe. ,,Voor gemiddeld label A hebben we nog een score van tweetiende nodig. Met de modernisering behalen we een vermindering van CO2, we wekken zelf energie op en we bereiken een verlaging van de energie-index en de woonlasten. Gasloos is voor deze woningen nog niet haalbaar, maar ze waren al in gasverbruik gehalveerd na de vervanging van de ketel door een HR-ketel. Met de hybride warmtepomp in combinatie met de panelen verwachten we nogmaals een halvering. De bewoner ontvangt bovendien een mooi stukje woonlastenverlaging.’’

 

Relevante links:

https://www.ofw.nl/nieuws/nieuwsbericht/modernisering-proefwoning-spelwijk-van-start/

Contactpersoon

Henriëtte Davids 06 53 11 97 90 h.davids@ithodaalderop.nl

Samenvatting

' Met de modernisering van 48 woningen in de Spelwijk in Swifterbant, is woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) hard op weg om voor het totale woningbezit gemiddeld een energielabel A te bereiken. '

Bedrijfsinformatie

Itho Daalderop: comfort én energiebesparing

Itho Daalderop ontwikkelt, fabriceert en verkoopt verwarming, tapwater, ventilatie en regeltechnische oplossingen. Onze missie is om met innovatieve producten en systemen een bijdrage te leveren aan een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. We streven er elke dag naar om mensen plezieriger te laten wonen, werken en leven. www.ithodaalderop.nl.

Gerelateerde afbeeldingen